کشمش در دوران بارداری - تاثیر کشمش بر زیبایی و سلامتی جنین
خوردن کشمش در بارداری میتواند خواص زیادی برای زن باردار به همراه داشته باشد که از جمله آنها می توان به تحکیم دندان و استخوانها، رفع یبوست، تامین انرژی و .. اشاره کرد. اما عوارض افراط در مصرفش مانند تشدید دیابت بارداری، ایجاد دیابت در جنین، سخت کردن زایمان طبیعی و... را باید در نظر داشته باشید. در ادامه بیشتر در مورد خواص و مضرات کشمش در بارداری و تاثیر آن بر زیبایی جنین توضیح خواهیم داد.
با نصب اپلیکیشن گهواره، میتوانید به صورت هفتگی روند بارداری خود را پیگیری کرده و به اطلاعات تخصصی در مورد رشد جنین، سلامت مادر و توصیههای تغذیهای دسترسی داشته باشید. این برنامه زمان آزمایشها و غربالگریهای ضروری دوران بارداری را به شما یادآوری میکند و با امکان ثبت و پایش وزن بارداری، میتوانید وضعیت خود را با نمودار استاندارد مقایسه نمایید. همچنین هر روز پیامهای مشاورهای متناسب با سن بارداری دریافت خواهید کرد که به شما کمک میکند دوران بارداری سالم و آگاهانهای را تجربه نمایید.
آیا خوردن کشمش در حین بارداری بیخطر است؟
خوردن کشمش در بارداری کاملاً بیخطر است. کشمش میوهی خشک شدهی مغذی و سالمی است که سرشار از آنتی اکسیدان، پتاسیم، کلسیم و فسفر، است که به رشد جنین کمک میکند. این میان وعده سالم به شما انرژی میدهد و مزایای سلامتی متعددی برای مادر و جنین دارد. اما باید در مصرف آنها اعتدال پیشه کنید تا سالم بمانید و از بروز هرگونه مشکلی جلوگیری کنید.
* خواص و مضرات خوردن انگور در بارداری + تاثیر آن بر زیبایی جنین
* خواص و مضرات گردو در بارداری + تاثیر آن در زیبایی جنین
مواد مغذی موجود در کشمش
- فیبر: کشمش منبع غنی فیبر است. هضم فیبر آسان است و میتواند به سیستم گوارش شما کمک کند. فیبر برای ما مهم است، اما برای زن باردار بسیار مهمتر است. در این دوران عدم تعادل هورمونی میتواند باعث بسیاری از مشکلات گوارشی از جمله یبوست شود، اما کشمش به رفع این موضوع کمک میکند.
- آهن: یکی دیگر از مزایای مهم خوردن کشمش در بارداری کمک به تامین آهن است. آهن برای باردای بسیار مهم است زیرا به تنظیم جریان خون کمک میکند، سلامت قلب را حفظ میکند و تضمین میکند که منبع سالمی از سلولهای خونی حاوی اکسیژن از ریهها عبور کنند. کمبود آهن در بارداری نوعی کم خونی به نام کم خونی فقر آهن را ایجاد می کند. ولی با خوردن کشمش به تنهایی نمیتوانید نیاز خود و جنین تان به آهن را تامین کنید.
- کلسیم: این ماده معدنی مسئول سلامت استخوانها، دندانها، جذب کلسترول، سلامت پوست و سلامت قلب است. کشمش منبع خوبی کلسیم نیز هست. در حقیقت، مصرف کلسیم در بارداری دو برابر اهمیت دارد، زیرا برای رشد استخوان کودک در رحم نیز ضروری است. کلسیم تضمین میکند که تراکم استخوان کودک در سطح طبیعی باقی بماند و رشد مناسب پیدا کند. ولی خوردن کشمش تمام نیاز شما به کلسیم در طول روز را برطرف نمیکند و حتما باید برای تامین کلسیم از لبنیات استفاده کنید.
- آنتی اکسیدان : کشمش سطح بالایی از آنتی اکسیدان ها را دارد، که حاوی کاتچین ها و پلی فنل هستند، آنها در مقابل آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد از بدن محافظت می کند، که رادیکال های آزاد یکی از عوامل اصلی اولیه مرتبط با رشد سلول های سرطانی است.
خوردن روزانه یک مشت کشمش از مواد غذایی مناسب در بارداری بوده و میتواند برای شما بسیار مفید باشد. با این حال کشمش نیز مانند هر ماده غذایی سالم دیگر باید به اندازه مناسب مصرف شود و زیاده روی در خوردن آن می تواند مضراتی به دنبال داشته باشد. زیاده روی درمصرف آن، قند خون مادر را بالا مبیرد که میتواند عوارضی به همراه داشته باشد. به
فواید خوردن کشمش در دوران بارداری
مهم ترین خواص کشمش در بارداری به شرح زیر است:
- بهبود سلامت دندان
کشمش سرشار از کلسیم و همچنین اسید اولانولیک است که هر دو به محافظت از دندانهای شما کمک میکنند. به دلیل عدم تعادل هورمونی، وضعیت دندانها میتواند در این دوران نامساعد شود اما کشمش میتواند به مقابله با آن کمک کند. به طور ویژه خوردن کشمش در سه ماه اول بارداری توصیه می شود. - رفع یبوست
کشمش سرشار از فیبر است و مانند خوردن انجیر در بارداری خاصیت ملین دارد، بنابراین به تسکین یبوست کمک میکند. - افزایش سلولهای خونی
کشمش میتواند تولید هموگلوبین در بدن را تقویت کند. هنگام بارداری، بدن شما دچار آسیب و تغییرات زیادی میشود که میتواند بر تولید گلبولهای قرمز تأثیر بگذارد. خوردن کشمش میتواند این مشکل را برطرف نماید. - دستگاه گوارش را تقویت میکند
محتوای بالای فیبر موجود در کشمش به بهبود عملکرد دستگاه گوارش در بدن کمک میکند.
- تامین انرژی
کشمش نیز مانند قیسی در بارداری منبع بسیار خوبی از گلوکز طبیعی است. و می تواند به عنوان میوه در کنار آجیل در دوران بارداری میتواند انرژی فوری برای شما فراهم کند. - جلوگیری از سرطان و بیماریهای قلبی
از دیگر فواید کشمش در بارداری جلوگیری از سرطان است. کشمش حاوی آنتی اکسیدانهای قوی است، که در کاهش خطر ابتلا به سرطان، سکته قلبی و بهبود شرایط کمک میکند. - استخوان و بینایی جنین
مصرف کشمش به کودک متولد نشده شما نیز کمک میکند. محتوای ویتامین A کشمش در تقویت بینایی کمک کرده و کلسیم آن باعث تقویت استخوانها میشود. خوردن کشمش سبز در بارداری برای رشد جنین بسیار مفید است. - کنترل سطح کلسترول
میزان بالای پتاسیم، فیبر، پلی فنول ها، فنولیک اسید، تانن ها، و آنتی اکسیدان های موجود در کشمش باعث سوزاندن کلسترول و همچنین پایین آوردن فشار خون را می شوند، که از این طریق سلامت قلب و عروق را بهبود می بخشد. - کاهش فشار خون
دلیل کارایی بالایی کشمش در کاهش فشار خون، یه ویژه کشمش سیاه در بارداری، سطح بالای پتاسیمی است که می توان در آن یافت. پتاسیم اساسا می تواند به کاهش تنش عروق خونی و جریان آزادانه ی خون در بدن کمک کند می تواند به طورکلی تاثیر مثبتی بر بدن داشته باشد. -
جلوگیری از رفلاکس اسید
همانطور که در بالا ذکر شد کشمش ها غنی از فیبر هستند، یکی از مهم ترین جنبه های فیبر در بدن توانایی جلوگیری از برگشت اسید است.
* خوردن زردآلو در بارداری چه فواید و عوارضی برای جنین دارد؟
عوارض مصرف کشمش در بارداری
در حالی که کشمش برای سلامتی مناسب است خوردن زیاد آن می تواند برای سلامتی مضر باشد. در اینجا چند دلیل وجود دارد که چرا نباید کشمش زیادی بخورید:
- می توانند قند خون را افزایش دهند
- می توانند منجر به دیابت بارداری شود
- می توانند باعث دیابت نوزاد شوند و زایمان کودک را به طور طبیعی دشوار کرده و ممکن است منجر به سزارین شود.
- آن ها می توانند باعث دیابت نوع 2در کودک شوند.
علائه بر همه این موارد حتی بعدها دادن بیش از حد کشمش برای نوزاد نیز به شخصه مشکلاتی به همراه دارد.
چه کسانی باید از خوردن کشمش خودداری کند؟
اگرچه کشمش سالم است، اما میتواند صدماتی به کسانی که از قبل شرایطی مانند دیابت یا بیماریهای قند خون دارند، وارد کند. اگر مبتلا به دیابت حاملگی یا هر مشکل پزشکی دیگری هستید، توصیه میشود با پزشک مشورت کنید.
خوردن کشمش سیاه (مویز) در دوران بارداری
مصرف کشمش سیاه خیسانده شده در آب در دوران بارداری بسیار مفید است. در ادامه چند مزیت خوردن کشمش سیاه در دوران بارداری آمده است:
- خوردن مویز در بارداری خون را تصفیه میکند.
- از پوست در برابر آسیبهای ناخواسته و پیری محافظت میکند.
- جوشها را از بین میبرد
- از ریزش مو جلوگیری کرده و ریشههای مو را تقویت میکند.
- از سفید شدن مو جلوگیری میکند.
- از فولیکولهای مو محافظت کرده و از این طریق رشد مو را تقویت میکند.
- استخوانها را تقویت میکند.
- از دندان محافظت میکند.
- هضم را بهبود میبخشد.
- دهان را تازه نگه میدارد.
- با عفونت مبارزه میکند.
- کم خونی را کاهش میدهد.
- به حرکت روده کمک میکند و باعث کاهش اسیدیته میشود.
- از یبوست جلوگیری میکند.
- انرژی را بهبود میبخشد.
خواص مصرف نخود کشمش در بارداری
ترکیب نخودچی( بدون نمک یا شکر) و کشمش یک ترکیب بسیار پرخاصیت و سودمند است. مواد مغذی موجود در نخودچی و کشمش، خواصی عالی برای سلامتی و پوست و مو دارند. در ادامه با چند خاصیت مصرف همزمان نخودچی و کشمش برای سلامتی آشنا میشویم.
- کنترل گرسنگی: ترکیب نخودچی و کشمش به واسطه وجود نخودچی(بدون نمک)، سرشار از فیبر و مقادیر بالایی از پروتئین است. این دو ماده مغذی، شما را برای مدت زیادی سیر نگه میدارند و گرسنگی را کنترل میکنند.
- کاهش کلسترول: ترکیب نخودچی کشمش به کاهش کلسترول کمک میکند. گنجاندن مقداری نخودچی بدون نمک در رژیم غذایی میتواند به کاهش کلسترول LDL (بد) کمک کند. نخود دارای دیس لیپیدمیا ست که از تجمع کلسترول در بدن جلوگیری میکند. این کار، خطر بیماریهای قلبی و سکته را کاهش میدهد.
- از بین بردن چین و چروک پوست: منگنز موجود در نخود باعث میشود سلولهای پوست انرژی تولید کنند و با چین و چروک ناشی از رادیکالهای آزاد مبارزه میکند. مولیبدن، با از بین بردن سولفیتها، پوست را سمزدایی میکند. مواد مغذی دیگر مانند فولات و ویتامین B برای سلولهای پوست مانند سوخت عمل میکنند. آنها، آسیب ناشی از آفتاب و سموم مضر را ترمیم میکنند.
پس برای خوردن کشمش در بارداری بهتر است آن را به صورت نخود کشمش در بارداری مصرف کنید.
کشمش به طور متوسط می تواند میان وعده بسیار سالم باشد که به شما و احیای سیستم خود در دوران بارداری کمک می کند. آن ها منبع خوبی از مواد غذایی هستند که به متعادل کردن کل بدن کمک می کنند. اما برای خوردنش حتما با رژیم درمانگر مشورت کنید.