آناناس در بارداری | خواص و مزایای آناناس برای مادر و جنین
یکی از میوههایی که میتواند در دوران بارداری بسیار مفید باشد، آناناس است. اگر در خوردن آناناس در بارداری زیادهروی نکنید نه تنها مشکلی نخواهد داشت، بلکه میتواند مزایای زیادی از جمله بهبود خلق و خو، درمان واریس، کنترل فشار، کمک به رشد مغز جنین و... نیز برایتان داشته باشد. با این حال افراط در خوردنش می تواند به دلیل دریافت بروملین منجر به انقباضات رحمی و القای زایمان شود. در ادامه بیشتر در مورد خواص و مضرات آناناس در بارداری توضیح خواهیم داد.
با نصب اپلیکیشن گهواره، میتوانید به صورت هفتگی روند بارداری خود را پیگیری کرده و به اطلاعات تخصصی در مورد رشد جنین، سلامت مادر و توصیههای تغذیهای دسترسی داشته باشید. این برنامه زمان آزمایشها و غربالگریهای ضروری دوران بارداری را به شما یادآوری میکند و با امکان ثبت و پایش وزن بارداری، میتوانید وضعیت خود را با نمودار استاندارد مقایسه نمایید. همچنین هر روز پیامهای مشاورهای متناسب با سن بارداری دریافت خواهید کرد که به شما کمک میکند دوران بارداری سالم و آگاهانهای را تجربه نمایید.
خواص آناناس در بارداری
خوردن آناناس در دوران بارداری میتواند از بسیاری از جهات برای شما مفید و پرخاصیت باشد. شما میتوانید این میوه را به اشکال مختلف در رژیم غذایی خود بگنجانید چه به صورت طبیعی و چه در انواعی از اسموتی و نوشیدنیها. فواید آناناس به دلیل ویتامینها و مواد معدنی است که در آن وجود دارد که در ادامه بیشتر د موردشان توضیح میدهیم.
ویتامینها و مواد معدنی موجود در آناناس
ویتامین C : آناناس حاوی میزان زیادی ویتامین C است که در دوران بارداری میتواند بسیار مفید باشد. با مصرف آناناس در بارداری شما میزان زیادی ویتامین C دریافت میکنید. مصرف ویتامین C در بارداری میتواند باعث افزایش ایمنی بدن شده و از اختلالات سلولی جلوگیری کند. همچنین این ویتامین میتواند تولید کلاژن را نیز تحریک کند که برای رشد پوست و مو و غضروفهای جنین ضروری است.
ویتامین B1 : این ویتامین که برای عملکرد ماهیچههای و تقویت سیستم عصبی لازم است نیز به میزان زیادی در آناناس وجود دارد دارد.
ویتامین B6 : ویتامین B6 دربارداری به تولید آنتی بادی و بهبود سطح انرژی بدن مادر کمک میکند و منجر به کاهش حالت تهوع صبحگاهی میشود.
منیزیم: منیزیم به رشد استخوانهای جنین و به بهبود گرفتگی عضلات مادر و کاهش فشار خون کمک می کند.
فیبر رژیمی: مانند نارگیل در بارداری و بسیاری از دیگر میوهها، آناناس نیز منبع بالایی از فیبر است. از این رو تاثیر آناناس در بارداری در درمان یبوست را نیز نباید نادیده بگیریم.
اسید فولیک و آهن: آناناس حاوی مقادیر خوبی اسید فولیک و اندکی آهن است که در این دوران میتواند بسیار مفید باشد و نه تنها از نواقص مادرزادی جنین جلوگیری کند، بلکه به بهبود کم خونی کمک می کند. از این رو آناناس در بارداری و برای جنین هم میتواند بسیار مفید باشد. کمپوت آناناس در سه ماه اول بارداری توصیه می شود
خواص درمانی آناناس
درمان واریس: آناناس میتواند به درمان واریس در بارداری کمک کند.
بهبود خلق و خو: عطر و مزهی آناناس ضد اضطراب و افسردگی است و به درمان وسواس فکری کمک میکند.
کاهش فشار خون : خوردن آناناس در بارداری به کنترل فشار کمک میکند.
آیا آناناس باعث سقط جنین میشود
بسیاری از افراد بر این عقیده هستند که خوردن آناناس در ماه آخر بارداری و به طور کلی این دوران، میتواند خطر سقط جنین یا زایمان زودرس را افزایش دهد. این شایعات به دلیل وجود مادهای به نام بروملین در آناناس است که میتواند انقباض رحمی را تحریک کرده و باعث شکسته شدن پروتئینها و خونریزی شود. حال آنکه از نظر علمی مشخص شده است مقدار بروملین آناناس به قدری نیست که این اتفاق را رقم بزند. با این حال توصیه میشود از خوردن بیش از حد آن به ویژه در بارداریهای پرخطر خودداری کنید.
تاثیر آناناس بر زیبایی جنین
بعضی خوردن آناناس در سه ماهه دوم بارداری و به طور کلی طول این دوران را به جنسیت خاصی نسبت می دهند. حال آنکه چنین نیست به طور کلی تغذیه و ویار مادر در طول بارداری ارتباطی با جنسیت جنین ندارد و نشان دهنده نیازهای بدن مادر است.
مقدار مجاز خوردن آناناس در دوران بارداری
میزان مصرف آناناس در روز چقدر است؟ مقدر مجاز مصرف آناناس در بارداری در ماههای مختلف متفاوت است با این حال توصیه میشود که حداکثر در هفته بین 50 تا 100 گرم مصرف شود.
آیا خوردن اناناس در بارداری مضر است
همانند هر مادهی غذایی دیگری، آناناس هم میتواند عوارضی داشته باشد. از مضرات آناناس در بارداری میتوان به افزایش اسیدهای معده و سوزش سر دل اشاره کرده که در این دوران میتواند بسیار ناراحت کننده باشد. بعلاوه ممکن است دردهای رحمی را نیز آغاز کند. بعضی از مادران نیز ممکن است علائم مسمومیت را نشان دهند که از جملهی آنها میتوان به خارش پوستی، تورم دهانی و گرفتگی و آبریزش بینی اشاره کرد.
در مورد خوردن کمپوت آناناس در بارداری هم باید در نظر داشته باشید که به طور کلی بهتر است در این دوران خود میوهها را به صورت طبیعی مصرف کنید زیرا کمپوتها نه تنها حاوی مقادیر زیادی شکر هستند، بلکه ممکن است به خوبی پاستوریزه نشده باشند و مشکلاتی نظیر آلودگیهای میکروبی نیز داشته باشند.
در مورد خوردن آب آناناس در بارداری هم بهتر است این کار را خودتان در خانه انجام داده و آبگیری کنید و از خوردن آبمیوههای رو باز در آبمیوه فروشیها خودداری کنید یا از انواع بسته بندی آن هم به خاطر مشکل شکر افزوده خودداری کنید. خوردن اسموتی آناناس بهتر از آب آناناس است.
سخن پایانی:
خوردن آناناس در بارداری میتواند برای مادران باردار مفید باشد به شرطی که در حد اعتدال مصرف شود و به جای انواع کمپوت و آبمیوهی صنعتی آن، از انواع طبیعیاش استفاده شود. در این صورت هم شما و هم جنینتان میتوانید از خواص زیاد آن بهرهمند شوید.