رب انار در بارداری | خواص، مضرات و تاثیر بر زیبایی جنین
خوردن رب انار در بارداری یکی از ویارهای شایع این دوران است. از مهمترین خواص مصرفش میتوان به تقویت سیستم عصبی، کاهش آسیب به جفت، کاهش فشار خون و... اشاره کرد. اما افراط در خوردنش نیز میتواند منجر به افزایش اسید معده و رفلاکس شود. در ادامه بیشتر در مورد تاثیر خوردن رب انار در بارداری و تاثیر آن بر جنسیت و زیبایی جنین توضیح خواهیم داد.
با نصب اپلیکیشن گهواره، میتوانید به صورت هفتگی روند بارداری خود را پیگیری کرده و به اطلاعات تخصصی در مورد رشد جنین، سلامت مادر و توصیههای تغذیهای دسترسی داشته باشید. این برنامه زمان آزمایشها و غربالگریهای ضروری دوران بارداری را به شما یادآوری میکند و با امکان ثبت و پایش وزن بارداری، میتوانید وضعیت خود را با نمودار استاندارد مقایسه نمایید. همچنین هر روز پیامهای مشاورهای متناسب با سن بارداری دریافت خواهید کرد که به شما کمک میکند دوران بارداری سالم و آگاهانهای را تجربه نمایید.
فواید رب انار در بارداری چیست؟
رب انار، از جوشاندن و تغلیظ آب انار به دست میآید و بسته به نوع انار، انواع ترش و شیرین دارد. رب انار ترش نسبت به نوع شیرین آن، رنگ تیرهتری داشته و در مقدار برخی ترکیبات از جمله ویتامین سی متفاوت است. از خواص رب انار در بارداری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اولین خاصیت رب انار در بارداری کاهش آسیب به جفت است. محافظت از جفت موضوع بسیار مهمی است زیرا وظیفه تغذیهی جنین را به عهده دارد. این خاصیت انار به دلیل وجود مواد مغذی مانند پلی فنلها و آنتی اکسیدانها است.
- رب انار منبع بسیار خوبی برای ویتامینهای C و K است که هر دو برای تقویت سیستم ایمنی در این دوران و جلوگیری از کمبود آهن موثراند.
* خوردن چه چیزهایی جنین را سیاه میکند؟
- دیگر فایده رب انار در بارداری؛ وجود فولات است که به تشکیل سیستم عصبی کودک و جلوگیری از نقص لوله عصبی کمک میکند. در همین راستا خوردن رب انار بعد از انتقال جنین نیز موثر است.
- خوردن رب انار در حاملگی منجر به کاهش فشار خون میشود. این موضوع به طور ویژه در مورد زنانی که از فشار خون بالا در این دوران رنج میبرند مفید است. همچنین به طور کلی کمک میکند قلب عملکرد بهتری در این دوران داشته باشد. همچنین آنتی اکسیدانهای موجود در انار خواص ضد التهابی و ضد میکروبی نیز دارند.
- از دیگر خواص رب انار وجود پتاسیم است که به مدیریت و تنظیم هورمونها کمک میکند. پتاسیم و سایر مواد مغذی مانند کلسیم و فسفر در دوران بارداری برای رشد استخوانهای کودک ضروریاند.
- انار خونساز است و خوردن رب انار به بهبود کم خونی ناشی از فقر آهن در این دوران کمک میکند.
- مصرف رب انار از بسیاری از مشکلات بارداری جلوگیری میکند. بر اساس مطالعه اخیر دانشگاه واشنگتن، آب تغلیظ شدهی انار میتواند یک گزینهی مفید و پیشگیری کننده از پرهاکلامپسی، محدودیت رشد و زایمان زودرس باشد.
- خوردن رب انار برای تهوع بارداری نیز بسیار مفید است و تحقیقات نشان داده که میتواند این احساس را کاهش دهد.
رب انار در بارداری برای زیبایی جنین
خوردن رب انار در بارداری چه تاثیری بر جنین دارد؟ آیا خوردن انار در بارداری و زیبایی جنین ربطی بهم دارند؟ بسیاری میگویند که خوردن رب انار در بارداری و زیبایی جنین بهم مرتبطاند. و با خوردن رب انار در زمان بارداری، جنینت زیبا میشود. اما آیا این موضوع صحت دارد؟ حقیقت این است که هیچ تحقیق علمی از این موضوع پشتیبانی نمیکند. درست است که با خوردن انواع میوه و سبزیجات میتوانید پوست و موی بهتری به جنین خود بدهید، اما زیبایی و ظاهر جنین به میزان زیادی تحتتاثیر وراثت و ظاهر پدر و مادر است.
آیا خوردن انار در بارداری پوست جنین را تیره میکند؟
خیر. برعکس تصور عموم غذاهای با رنگ تیره تاثیری بر ظاهر جنین ندارند و رنگ پوست جنین تابعی از رنگ پوست پدر و مادر بوده و جنبه ارثی دارد.
آیا رب انار برای دیابت بارداری خوب است؟
آیا رب انار قند دارد؟ بله. اگرچه رب انار حاوی موادی مانند تانن یا گالیک اسید است که قند خون را کنترل میکنند اما افراط در خوردنش میتواند به دلیل وجود قند، منجر به تشدید دیابت بارداری شود که خود عواقب دیگری دارد.
مضرات رب انار در بارداری چیست؟
صرف نظر از فواید مصرف رب انار در دوران بارداری، باید در مورد عوارض آن نیز هوشیار بود. بعضی متخصصین معتقدند رب انار میتواند منجر به انقباضات و تحریک زایمان زودرس شود. به جز این، غذاهای ترش مانند رب انار ترش در بارداری به دلیل خاصیت اسیدی بالا، معده را تحریک کرده و میتوانند منجر به ترش کردن یا رفلاکس شوند. این موضوع به طور ویژه در مورد خوردن رب انار در ماه آخر بارداری صدق میکند. زمانی که نوزاد وزن گرفته و با فشار آوردن به معدهی مادر؛ احتمال رفلاکس بیشتر از هر زمان دیگری است.
* مزایا و مشکلات خوردن ترشی در بارداری چیست؟
از دیگر عوارض رب انار در بارداری میتوان به کالری بالای آن اشاره کرد. به خصوص در مورد مصرف رب انار شیرین در بارداری باید به این نکته توجه داشت. در بعضی موارد برای تهیهی رب انار ملس به مخلوط شکر اضافه میکنند که میتواند کالری دریافتی شما را افزایش دهد. همچنین افزایش مصرف رب انار در بارداری میتواند منجر به بروز سوزش قلب شود. و چون رب انار اصولاً به صورت خانگی تهیه میشود ممکن است به بعضی باکتریها آلوده باشد و منجر به بیماری شود.
پس آیا خوردن رب انار در بارداری مضر است؟ نه اینطور نیست. بلکه افراط در خوردن رب انار در بارداری ضرر دارد. اگر ویار رب انار در بارداری دارید باید در خوردنش اعتدال را رعایت کنید. اگر این رب را به اندازه و کنترل شده مصرف کنید خطری شما را تهدید نمیکند.
ویار رب انار و جنسیت جنین
بعضی افراد از علاقه به خوردن رب انار در اوایل بارداری به عنوان روشی برای تعیین جنسیت استفاده میکنند. بر اساس باور عموم هوس رب انار در بارداری نشان دهنده فرزند پسر است. اما نه ویار رب انار در بارداری و نه دیگر مواد غذایی روش مناسبی برای تعیین جنسیت نیست. در واقع دلیل وقوع ویارهای بارداری هنوز مشخص نشده است. اما یکی از محتملترین دلایلی که برای آن برشمردهاند، کمبودهای بدن مادر است. مثلاً وقتی هوس رب انار میکنید ممکن است در بدن با کمبود ویتامین سی یا فیبر یا پتاسیم مواجه شده باشید. از این رو نه خوردن رب انار در ماه اول بارداری و نه در هیچ زمان دیگری نشانهای برای جنسیت خاصی نیست.
* ویار جنین پسر در بارداری چیست و چه نشانه هایی دارد؟
بهترین زمان مصرف رب انار در بارداری
برای آنکه بتوانید نهایت استفاده را از تاثیر رب انار در بارداری ببرید، باید آن را در زمان درست مصرف کنید. به طور کلی پیشنهاد میشود مرکبات و غذاهای اسیدی مانند رب انار و رب گوجه و ... را صبحها مصرف کنید. اما حتماً مطمئن شوید که قبل از آن غذای دیگری خوردهاید و آنها را با معده خالی نخورید. خوردن غذای ترش در شب احتمال بروز رفلاکس معده را افزایش میدهد.
همچنین خوردن رب انار در سه ماه اول بارداری به مراتب بهتر از اواخر آن است. زیرا همانطور که در بالا اشاره شد، بزرگ شدن جنین احتمال رفلاکس معده را زیاد میکند بنابراین برای جلوگیری از بروز این اتفاق باید مصرف غذاهای اسیدی را به حداقل برسانید.