سیب در بارداری - بهترین زمان خوردن سیب و زیبایی جنین
خوردن سیب در دوران بارداری، خواص زیادی برای مادر و جنین دارد. سیب منبع غنی از فیبرهای محلول و قند فروکتوز است و پتاسیم موجود در آن، در بهبود سلامت قلب، بهبود هضم، زیبایی جنین و ... نقش دارد. در ادامه قصد داریم بیشتر در مورد فواید و مضرات خوردن سیب در بارداری توضیح دهیم.
پادکست خلاصه مقاله سیب در بارداری:
با نصب اپلیکیشن گهواره، میتوانید به صورت هفتگی روند بارداری خود را پیگیری کرده و به اطلاعات تخصصی در مورد رشد جنین، سلامت مادر و توصیههای تغذیهای دسترسی داشته باشید. این برنامه زمان آزمایشها و غربالگریهای ضروری دوران بارداری را به شما یادآوری میکند و با امکان ثبت و پایش وزن بارداری، میتوانید وضعیت خود را با نمودار استاندارد مقایسه نمایید. همچنین هر روز پیامهای مشاورهای متناسب با سن بارداری دریافت خواهید کرد که به شما کمک میکند دوران بارداری سالم و آگاهانهای را تجربه نمایید.
فواید خوردن سیب در دوران بارداری
خوردن سیب در دوران بارداری، فواید درمانی زیادی برای مادر و جنین در حال رشد دارد. سیب غنی از آنتی اکسیدانها، فلاوونوئیدها و فیبر غذایی است. ویتامین C و آنتیاکسیدانهای موجود در سیب باعث کاهش آسیب رادیکالهای آزاد در بدن میشوند. خوردن سیب در دوران بارداری میتواند خطر آلرژی و آسم در جنین را کاهش میدهد.
از مهمترین خواص سیب در بارداری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱. سیب به هضم غذا کمک میکند
تغییرات هورمونی در دوران بارداری میتواند روند هضم را کندتر کرده و منجر به یبوست شود اما خوردن سیب میتواند برای این موضوع مفید باشد. سیب حاوی فیبر است که مدفوع را نرم میکند اما در صورت مصرف بیش از حد، میتواند اثر منفی بگذارد. شما میتوانید در طول بارداری روزانه 1-2 سیب میل کنید.
۲. به تقویت سیستم ایمنی کمک میکند
فلاونوئیدها، فیتوشیمیاییها و آنتیاکسیدانهای قوی موجود در میوه سیب با رادیکالهای آزاد بدن مبارزه میکنند. همچنین سیب منبع خوبی از ویتامین C در بارداری محسوب شود که میتواند به تقویت ایمنی بدن کمک کند.
۳. انرژی را تأمین میکند
سیبها حاوی قند فروکتوز هستند که میتوانند فوراً انرژی لازم را برای شما فراهم کنند. بنابراین، در صورت گرسنگی یا مشکلات قند خون، هنگام بیرون آمدن از خانه، یک سیب در کیف خود داشته باشید.
۴. به سلامت قلب کمک میکند
خوردن روزانه یک عدد سیب میتواند به کاهش سطح کلسترول بد خون، پلاکها و التهاب در دیوارهی شریانها کمک کند. خوردن سیب میتواند سوزش سر دل را نیر تسکین دهد.
۵. از بروز مشکلات تنفسی جلوگیری میکند
خوردن سیب در دوران بارداری میتواند خطر ابتلا به آسم در جنین را کاهش دهد. سیب حاوی آنتیاکسیدان است که ریههای مادر را نیز تقویت میکند.
۶. قدرت حافظه را افزایش میدهد
پوست سیبها حاوی کورسین، نوعی آنتی اکسیدان است که باعث بهبود حافظه و عملکرد شناختی میشود. این ماده، مانع از آسیب سلولهای مغزی میشود و خطر ابتلا به آلزایمر و زوال عقلی را کاهش میدهد. نوشیدن آب سیب بهصورت روزانه، با تحریک ناقل عصبی به نام استیل کولین باعث بهبود حافظه میشود. همچنین از مغز در برابر صدمات اکسیداسیون که به دلیل کمبودهای برخی از مواد غذایی یا به دلیل عوامل ژنتیکی اتفاق میافتد، محافظت میکند.
۷. باعث افزایش انرژی میشود
سیب کربوهیدرات بالایی دارد و مصرف آن در دوره بارداری میتواند انرژی مورد نیاز شما را تأمین کند. همچنین یک میان وعده مناسب برای دورانی است که دچار ضعف شدهاید. سیب کالری بالایی ندارد بنابراین مصرف آن خیلی روی وزنتان تأثیر نمیگذارد؛ پس اگر در طی دوره بارداری مستعد اضافه وزن هستید، سیب انتخاب مناسبی برای شما است.
۸. از کم خونی در بارداری جلوگیری میکند
اولین میوه توصیه شده برای افزایش هموگلوبین و جلوگیری از کمخونی، سیب است. اگر به طور منظم مصرف شود، آهن موجود در سیب، به کاهش خطر کمخونی کمک میکند. علاوه بر این، سیب حاوی آنتیاکسیدان، فلاونوئید و فیبر بالایی است که میتواند از التهاب در بدن جلوگیری کند.
۹. فشار خون را کنترل میکند
رژیم غذایی سالم، یکی از راههای پیشگیری و مدیریت فشار خون بالا است. یک مطالعه استرالیایی نشان میدهد که خوردن سیب به کاهش فشار خون کمک میکند. محققان توافق نظر دارند که آنتیاکسیدانهای موجود در پوست سیب، به جریان خون بهتر و در نتیجه کاهش فشار خون کمک میکند.
۱۰. دیابت بارداری را کنترل میکند
اگر دیابت دارید، سیب میوهی خوبی است که میتوانید در رژیم غذایی خود بگنجانید. اکثر دستورالعملهای غذایی برای افراد مبتلا به دیابت، رژیم غذایی حاوی میوهها و سبزیجات است که سرشار از مواد مغذی مانند ویتامینها، مواد معدنی، فیبر و آنتیاکسیدانها هستند.
سیب میتواند یک میانوعده خوب برای افراد مبتلا به دیابت باشد زیرا حاوی فیبر است که میتواند به جلوگیری از افزایش قند خون کمک کند. بیشتر قند سیب فروکتوز است که برای سطح انسولین مفیدتر از گلوکز است.
۱۱. ورم های بارداری را بهبود میبخشد
سیب آب زیادی دارد که میتواند تولید ادرار را افزایش دهد. بنابراین میتوان آن را برای کاهش احتباس مایعات و کاهش تورم در بارداری مصرف کرد.
خوردن سیب در بارداری و زیبایی جنین
در یک سیب متوسط ۱۰۰ گرمی، حدود ۴ میلیگرم ویتامین سی وجود دارد که میزان بسیار زیادی است. ویتامین سی در کلاژنسازی نقش بسیار مهمی ایفا میکند. کلاژنها واحدهای اصلی تشکیل دهنده پوست و مو هستند. از این رو کلاژنسازی بهتر، به معنای داشتن پوست و موی بهتر است.
* مقاله خرمالو در بارداری را مطالعه کنید.
وقتی در دوران بارداری، سیب و بهطور کلی مواد غذایی با ویتامین سی بیشتری مصرف میکنید، کلاژنسازی در بدن شما بهتر رخ میدهد، از این رو، جنین پوست و موی بهتری پیدا میکند و به اصطلاح زیباتر میشود. بنابراین اگر به دنبال زیبا شدن جنین خود هستید، مصرف غذاهای حاوی ویتامین سی را در نظر داشته باشید.
خوردن سیب در بارداری و جنسیت جنین
ویار سیب در بارداری به جنسیت جنین ارتباطی ندارد. علت دقیق ویارها مشخص نیست اما محققان زیادی معتقدند به کمبودهای بدن مادر مربوط است.
بهترین زمان خوردن سیب در بارداری
بهترین زمان برای خوردن سیب در دوران بارداری صبح ناشتا است. خوردن روزانه یک سیب با معده خالی در صبح میتواند فوایدی مانند کمک به هضم غذا، تقویت سیری، تنظیم قند خون و... داشته باشد.
خواص آب سیب در بارداری
برای حفظ سلامت مادر و جنین، به زنان باردار توصیه میشود آب سیب مصرف کنند. همانطور که گفتیم سیب حاوی سطوح بالای ویتامین A و C است که در رشد جنین موثراند. همچنین با مصرف منظم این میوه، ایمنی بدن نیز افزایش مییابد.
معایب خوردن سیب در دوران بارداری
به طور کلی خوردن میوه زیاد در بارداری توصیه نمیشود. به تعداد سیبهای موجود در رژیم غذایی خود توجه داشته باشید، زیرا مصرف بیش از حد میوه میتواند عوارض زیر را ایجاد کند:
- روی فرآیند متابولیسم تأثیر میگذارد: مصرف بیش از حد سیب باعث افزایش جذب کربوهیدرات میشود، که به نوبهی خود باعث افزایش سطح قند، کند شدن متابولیسم و جلوگیری از سوختن چربیها میشود.
- موجب افزایش وزن میشود: مصرف زیاد سیب باعث افزایش دریافت کالری میشود، بنابراین منجر به مشکلات مدیریت وزن در دوران بارداری میگردد. مقدار توصیه شده روزانه سیب برای خانمهای باردار، یک تا دو وعده در روز است که یک وعده آن برابر با یک سیب متوسط است.
ارزش غذایی سیب در بارداری
سیب از مواد زیر تشکیل شده است:
- کالری: ۹۴.۶
- آب: ۱۵۶ گرم
- پروتئین: ۰.۴۳ گرم
- کربوهیدرات: ۲۵.۱ گرم
- قند: ۱۸.۹ گرم
- فیبر: ۴.۳۷ گرم
- چربی: ۰.۳ گرم
همچنین سرشار از ویتامینها و مواد معدنی زیر است:
- ویتامین C
- ویتامین E
- آهن
- روی
- ویتامینهای گروه ب به ویژه ب ۱۲
- پلی فنولها
احتیاطهای لازم برای خوردن سیب در دوران بارداری
قبل از خوردن سیب و هر میوهی دیگری، آنها را به خوبی بشویید تا سموم دفع آفات نداشته باشد. در صورت امکان، سیبهای ارگانیک بخورید زیرا سموم دفع آفات و واکس ندارند. از خوردن دانهی سیب خودداری کنید زیرا دانههای سیب حاوی سیانید هستند که یک مادهی سمی است. دانهها هنگام هضم، سیانید را به آرامی در معده آزاد میکنند. از این رو مدتی طول میکشد تا علائم مسمومیت با سیانید شروع شود. قند سیب به کندی جذب بدن میشود. با این حال، توصیه میشود که دیابتیها سیبهای خیلی شیرین نخورند.
آیا سیبهای سبز به اندازه سیبهای قرمز خوب هستند؟
سیبهای سبز در مقایسه با سیبهای قرمز حاوی قند کمتری هستند. آنها پوست ضخیمتری دارند و ترشتر هستند. همچنین منبع خوبی از فیبر محلول هستند که به کاهش سطح کلسترول، مدیریت وزن و تنظیم قند خون کمک میکنند. در صورتی که احساس کاهش اشتها دارید (اگرچه در زنان باردار رایج نیست)، ممکن است بخواهید سیب سبز در بارداری را امتحان کنید تا دوباره اشتهای خود را بازیابید.
خوردن سیب قرمز در بارداری نیز خواص خود را دارد. سیب سبز و قرمز، هردو سرشار از آنتیاکسیدان هستند اما سیبهای قرمز، آنتی اکسیدانهای بیشتری مانند آنتوسیانین دارند که رادیکالهای آزاد بدن را از بین برده و خاصیت ضد التهابی دارند و سرطان را از شما دور میکنند. سیبهای سبز به کنترل فشارخون بالا شناخته شدهاند.
خوردن سیب کال در بارداری مجاز است؟
خوردن سیب در دوران بارداری، در حالت کامل و رسیده میتواند بسیار مفید باشد. به دلیل کمتر بودن قند این میوهها، بیشتر افراد آنها را خیلی ترش میدانند. به دلیل مشکلات گوارشی، باید از خوردن سیب کال در بارداری خودداری کنید. فرایند طبیعی رشد میوه باید طی شود. در روند رسیدن، مواد مغذی و آنزیمهایی در میوه تولید میشود که بافت آن را نرم و جویدن و هضمش را راحتتر میکند.
سیبهای کال به دلیل وجود گاز اتیلن میتوانند باعث ناراحتی معده شوند. همچنین به دلیل سفتی بیش از حد ممکن است به خوبی جویده نشوند و باعث دل درد شوند. کربوهیدراتهای پیچیده و غیرقابل هضم آنها نیز سبب ایجاد نفخ میگردند. درصد فیبر در میوههای نارس بیشتر است که باعث اسهال میشود. تهوع و استفراغ نیز از دیگر عوارض خوردن میوههای نارس هستند.