شربت آدی ژل اس در بارداری | عوارض، زمان و نحوه مصرف

انتشار: دی ۱۴۰۰ | بروزرسانی: بهمن ۱۴۰۳
شربت آدی ژل اس در بارداری

یکی از داروهای مؤثر در درمان مشکلات گوارشی، شربت آدی ژل اس است که به درمان نفخ و سوزش معده که در بارداری بسیار شایع است، کمک می‌کند اما توجه داشته باشید که استفاده از این دارو در بارداری، تنها با تجویز پزشک و در شرایط خاصی مجاز است. در ادامه با شیوه و عوارض مصرف شربت آدی ژل اس در بارداری  بیشتر  آشنا می‌شویم.

پادکست خلاصه مقاله شربت ادی ژل اس در بارداری:

با نصب اپلیکیشن گهواره در جریان تغییرات هفته به هفته بارداریتون قرار میگیرید . این برنامه اطلاعات تخصصی درباره رشد جنین، سلامت مادر و تغذیه ارائه میدهد و تمامی آزمایشات و معاینات بارداری را یاداوری می‌کند و هر روز یک پیام مشاوره‌ای متناسب با سن بارداریتون دریافت خواهید کرد.

شربت آدی ژل اس چیست؟

شربت آدی ژل اس یا شربت آلومینیوم MGS از داروهای ضدنفخ و آنتی اسید بوده که برای رفع سوزش یا رفلاکس معده، تجویز می‌شود. سوزش معده معمولاً خود را با سوزش در ناحیه سینه، درست پشت قفسه سینه نشان می‌دهد که اغلب در زمان دراز کشیدن یا خم شدن، بیشتر می‌شود. آدی ژل به منظور درمان سوزش معده ناشی از ترشح اسید، سوء هاضمه ناشی از اسید و ترش کردن معده، تجویز می‌شود و حاوی منیزیم، سایمتیکون و آلومینیوم است که با خنثی کردن اسید معده و کاهش کشش سطحی حباب‌های گازدار در سطح مخاطی، از بروز نفخ جلوگیری می‌کند. این دارو به صورت قرص و شربت با نام‌هایی از جمله Aluminum. Mgs، Alamag Plus، Alma cone  وGelusil  در داروخانه‌ها موجود است. البته که آدی ژل نیز مانند سایر داروها عوارضی دارد که در ادامه در موردشان توضیح خواهیم داد.

قرص آدی ژل اس جویدنی برای چیست

این قرص به عنوان یک آنتی اسید برای افراد بالای ۱۲ سال تجویز می‌شود و همان کاربردهای شربت را دارد.

 

عوارض جانبی شربت آلومینیوم MGS در بارداری

یبوست، اسهال، کاهش اشتها، کاهش حرکات روده‌ای، حالت تهوع و استفراغ، سفید شدن رنگ مدفوع و کرامپ شکمی از جمله عوارضی است که در اثر مصرف طولانی مدت شربت آدی ژل ممکن است برایتان اتفاق بیفتد. همچنین در بیمارانی که نارسایی مزمن کلیه دارند، در مصرف طولانی مدت، تغییرات خلقی و روانی ایجاد می‌شود.

موارد مصرف شربت آدی ژل اس عوارض مصرف شربت آدی ژل اس
سوزش و اسیدی شدن معده یبوست
نفخ کاهش اشتها
رفلاکس معده تهوع و استفراغ
سوزش ناشی از سوهاضمه تغییر رنگ مدفوع
  گرفتگی شکم

تداخل دارویی شربت آدی ژل اس

آدی ژل با داروهای زیادی تداخل دارویی دارد از جمله داروهای تتراسایکلین، فنوتیازین‌ها، نمک‌های آهن و ایزونیازید، سالیسیلات‌ها، کینیدین و آمفتامین. بنابراین باید در مقدار و زمان مصرف آن دقت زیادی شود. به‌طور کلی، توصیه می‌شود که یک تا دو ساعت بعد از مصرف هر دارویی، از مصرف آنتی اسیدهایی مثل آدی ژل خودداری شود.

بهترین زمان مصرف شربت آدی ژل اس

مقدار مصرف شربت آدی ژل اس باید توسط پزشک تعیین شود اما معمولاً برای پیشگیری از ترش کردن معده، سوزش و درد معده، باید 5 الی 20 میلی‌لیتر از این شربت را 20 دقیقه تا یک ساعت بعد از غذا مصرف کنید. مصرف این دارو بعد از غذا، به مدت سه ساعت اثر خواهد گذاشت و اگر آن را به عنوان ضد اسید قبل از غذا مصرف کنید، اثرش 20 دقیقه الی یک ساعت باقی می‌ماند.

مصرف شربت آدی ژل اس در دوران بارداری

مصرف این دارو در دوران بارداری درصورتی مجاز است که منافع آن بیشتر از عوارض احتمالی‌اش باشد و تنها با تشخیص پزشک مصرف شود. متخصصان معتقدند که مصرف شربت آدی ژل اس و یا آدی ژل در سه ماه اول بارداری مجاز نیست و مادر باردار از هفته پانزدهم بارداری به بعد مجاز به استفاده از این دارو است.

آیا مصرف زیاد شربت لاکسی ژل در بارداری برای جنین ضرر دارد؟

در تحقیقات و مطالعات انجام شده در مورد اثر این دارو بر بارداری، رشد جنین، زایمان، شیردهی و یا رشد پس از تولد، مشکلی یافت نشده است اما بهتر است که مصرف این دارو در زمان بارداری و شیردهی با مشورت و تجویز پزشک انجام شود.

مصرف شربت آدی ژل اس برای نوزاد

در مصرف این دارو برای کودکان محتاط باشید. معمولاً پزشک برای درمان ناراحتی‌های پپتیک 15 میلی‌لیتر یا 3 قرص در هر 6 ساعت برای کودک تجویز می‌کند که باید تا 6 هفته مصرف شود.

مصرف شربت آدی ژل اس در دوران کرونا

ویروس کرونا معمولاً از راه تنفس وارد بدن می‌شود اما گاهی در آزمایشات مشخص شده که این ویروس از طریق گوارش نیز وارد بدن می‌شود که عوارضی همچون معده درد و اسهال را به دنبال دارد. بهتر است در این شرایط به مراکز پزشکی مراجعه کنید و یا با مشورت پزشک، داروهای آنتی اسید مصرف کنید.

نکات مهم در مصرف شربت آدی ژل اس

  • در صورت داشتن هرگونه حساسیت دارویی و غذایی، قبل از مصرف این دارو با پزشک خود مشورت کنید.
  • ممکن است برخی داروها با این دارو تداخل داشته باشند پس، قبل از مصرف آن لیست کاملی از داروهایی که مصرف می‌کنید را در اختیار پزشک قرار دهید.
  • در صورت تداوم بیماری و یا تحریکات، مصرف دارو را قطع کرده و با پزشک خود مشورت کنید.
  •  این دارو را سر وقت مصرف کنید تا تاثیر خود را به خوبی بگذارد.
  • افراد دارای مشکلاتی مانند نارسایی شدید کلیه، کمبود فسفات خون و انسداد روده از مصرف این دارو خودداری کنند. مصرف طولانی مدت این دارو برای افراد با نارسایی کلیوی باعث ایجاد یبوست، درد استخوان ناشی از تخلیه، فسفات، کاهش اشتها، کاهش غیر ارادی وزن و سفید شدن مدفوع می‌شود.
  • پس از مصرف آنتی اسیدهایی مانند شربت آدی ژل اس، تا یک الی دو ساعت داروی دیگری مصرف نکنید.
  • مصرف این دارو جذب برخی از داروها از جمله آنتی بیوتیک را دشوار می‌کند. بنابراین بهتر است همزمان مصرف نشوند.

* مقاله بهترین زمان مصرف پودر منیزیم در بارداری را مطالعه کنید.

  • اگر باید در رژیم غذایی خود از منیزیم کمی استفاده کنید، قبل از مصرف آن با پزشک مشورت کنید.
  • این دارو را بیشتر از دو هفته مصرف نکنید. اگر در این مدت مشکل شما برطرف نشد حتماً به متخصص بیماری‌های گوارشی مراجعه کنید.
  • قبل از مصرف شربت آن را به خوبی تکان دهید.
  • اگر با مصرف این دارو علائمی نظیر خونریزی معده، استفراغ حاوی خون، مدفوع تیره و قیری مشاهده کردید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

مصرف شربت آدی ژل اس در بارداری و یبوست

اگر با مصرف این دارو به یبوست مبتلا شدید، با مصرف غذاهایی با فیبر بالا و یا برخی داروها می‌توانید میزان یبوست را تا حد قابل توجهی کاهش دهید. شربت لاکسی ژل نسبت به شربت آدی ژل اس سریعتر اثر می‌گذارد و برعکس آن ملین است. توجه داشته باشید که این شربت‌ها باید با توصیه پزشک باشد و خودسرانه مصرف نشود. (در مورد درمان سریع یبوست در منزل در این مقاله بیشتر بخوانید)

سوالات پرتکرار کاربران و پاسخ متخصص

آیا آدی ژل خواب‌آور است؟

آدی ژل (Ad-Gel) خواب‌آور نیست؛ این دارو حاوی آلومینیوم و منیزیم هیدروکساید است که برای کاهش اسید معده استفاده می‌شود و اثری بر خواب ندارد.

آیا شربت آدی ژل برای بارداری در 4 ماهگی ضرر دارد؟

آدی ژل معمولاً در بارداری بی‌خطر است، اما باید تحت نظر پزشک مصرف شود، زیرا مصرف طولانی‌مدت ممکن است باعث عدم تعادل الکترولیت‌ها شود.

آیا شربت آدی ژل برای فردی با کلیه پیوندی ضرر ندارد؟

در افراد دارای کلیه پیوندی، مصرف آدی ژل ممکن است به دلیل وجود منیزیم و آلومینیوم نیاز به احتیاط داشته باشد، زیرا این مواد ممکن است عملکرد کلیه را تحت تأثیر قرار دهند. بهتر است قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید.

من باردارم و هفته هشتم معده‌ام می‌سوزد و غذا در معده‌ام می‌ماند. آیا عرق نعنا و شربت ماستی بده بخورم؟

عرق نعنا به مقدار کم برای تسکین سوزش معده در بارداری معمولاً بی‌خطر است، اما شربت ماستی بده به دلیل حاوی بودن الکل نباید مصرف شود.

در ماه اول بارداری ترش می‌کنم و گلویم را اذیت می‌کند. چه شربتی مصرف کنم؟

می‌توانید از شربت‌های آنتی‌اسید مثل آدی ژل یا شربت‌های حاوی سوکرالفیت (تحت نظر پزشک) برای کاهش ترش کردن و محافظت از دیواره معده استفاده کنید.