وسایل غذادهی به کودکان شیرخوار

تاریخ انتشار: شهریور ۱۳۹۹ | تاریخ بروزرسانی: مهر ۱۴۰۳ | زمان مطالعه : ۹ دقیقه
وسایل غذادهی به کودکان شیرخوار

معرفی غذای کمکی به نوزادان، یک زمان هیجان‌انگیز است اما آشفتگی‌ها و به‌هم‌ریختگی‌هایی را نیز به دنبال دارد. از چند ماهگی به نوزاد غذا بدهیم؟ به طور کلی، می‌توانید از حدود 4 تا 6 ماهگی غذاهای جامد را به کودک خود معرفی کنید و این سن، بهترین زمان برای شروع غذای کمکی است. شروع غذادهی به کودک برای والدینی که برای اولین بار این تجربه دارد می‌تواند یک آزمون و خطا و مسیری دلهره‌آور به نظر برسد اما آن‌ها می‌توانند با آگاهی از وسایل غذادهی به کودکان شیرخوار این دوره را آسان‌تر طی کنند. علاوه بر این لازم است با اصول غذا دادن به نوزاد نیز آشنا شوید.

با نصب اپلیکیشن گهواره به ابزارهای بسیار کاربردی فرزند پروری از جمله تغذیه نوزادی و مراقبت‌های مربوط به او دسترسی پیدا کرده و با دیگر مادران تبادل نظر می‌کنید. همچنین ابزارهای دیگر، مقالات و ویدئوهای آموزشی زیادی وجود دارد که می‌توانید از آنها بهره‌مند شوید.

وسایل غذادهی به کودکان شیرخوار

همان‌طور که مطرح شد زمان دادن غذای جامد به نوزاد بین 4 تا 6 ماهگی کودک است که به این منظور تهیه وسایل غذادهی به کودکان شیرخوار می‌تواند غذا دادن به فرزندتان را برای شما آسان‌تر کند. در ادامه با این وسایل آشنا می‌شوید.

*سرلاک چیست + معرفی انواع سرلاک و سن مجاز مصرف 

مخلوط‌کن غذا برای تهیه غذای کودک

یکی از وسایل غذادهی به کودکان شیرخوار، مخلوط‌کن غذا است. در 4 تا 6 ماهگی کودک، ممکن است او به دلیل اینکه هنوز به رشد کافی نرسیده است نتواند غذاهایی که خانواده می‌خورند را بخورد؛ بنابراین، باید با غذای پوره شروع کنید. برای تهیه پوره غذای کودک خود، کاری که باید انجام دهید این است که به راحتی محصولات تازه را بخارپز کرده و با مخلوط‌کن، آن را پوره کنید.

نحوه غذا دادن به نوزاد

بطری‌ها و ظرف‌های مخصوص ذخیره غذا در فریزر

پس از تهیه غذای کودک شش ماهه و بالاتر به صورت عمده، مهم است که این غذاها به درستی ذخیره شوند. به یاد داشته باشید که هر غذایی که ظرف 48 ساعت مصرف نشود باید در یخچال منجمد شود. بهتر است به جای استفاده از ظروف پلاستیکی، از ظروف شیشه‌ای استفاده کنید. همچنین، ضروری است ظرف‌هایی را انتخاب کنید که در آن‌ها به خوبی بسته می‌شوند و امکان نشت آن‌ها وجود ندارد.

پیش‌بند سیلیکونی ضد آب

هنگامی که کودک شما هنوز از غذاهای مایع تغذیه می‌کند، احتمالاً پیش‌بندهای پارچه‌ای به خوبی به شما کمک می‌کنند. می‌توانید چند پیش‌بند پارچه‌ای بخرید و پس از استفاده آن‌ها را داخل لباسشویی بیندازید اما وقتی کودکتان مصرف غذای جامد را شروع می‌کند، غذا خوردن می‌تواند باعث به‌هم‌ریختگی بسیار زیادی بشود. در این مواقع، استفاده از پیش‌بند سیلیکونی ضد آب، توصیه می‌شود.

این پیش‌بندها ضد لک و قابل شستشو با ماشین ظرفشویی هستند و همچنین با آب و صابون تمیز می‌شوند. این پیش‌بندها آن‌قدر محکم و بزرگ هستند که می‌تواند لباس کودک را بپوشاند و بنابراین می‌تواند از خراب شدن و کثیف شدن لباس جلوگیری کند. همچنین، پیش‌بند سیلیکونی ضد آب، یک جیب در جلوی خود دارد که غذاهای کودک در آن می‌ریزد و باعث می‌شود تمیزکاری بعد از غذا خوردن کودک، آسان‌تر شود.

صندلی بلند

ما همیشه مشتاق معرفی مواد جامد به کودک خود بوده‌ایم زیرا این بدان معنی است که وقت آن رسیده است که کودک کوچک ما در کنار میز شام به بقیه اعضای خانواده بپیوندد. به همین منظور می‌توانید از یک صندلی غذاخوری بلند در میان وسایل غذادهی به کودکان شیرخوار استفاده کنید.

صندلی غذا بلند نوزاد

قاشق و چنگال

برای تغذیه موفق فرزند خود، اهمیت قاشق و چنگال را دست‌کم نگیرید. ممکن است مجبور شوید چند نوع مختلف قاشق تغذیه نوزاد را امتحان کنید تا نوع درست را پیدا کنید، به خصوص اگر کودک شما در زمان غذا خوردن، به‌هم‌ریختگی زیادی دارد.

کاسه و بشقاب

وقتی فرزندتان شروع به غذا خوردن می‌کند لازم است ظروفی را برای او در نظر بگیرید که شکستنی نباشند. ممکن است کودک بخواهد بشقاب خود را بر روی زمین بیندازد یا کاسه را مانند کلاه بر روی سر خود قرار دهد. به همین دلیل لازم است ظروف سیلیکونی را برای این کار در نظر بگیرید. ظروف سیلیکونی بادوام و باکیفیت هستند و می‌توانید آن‌ها را داخل ماشین ظرفشویی نیز بگذارید.

پستانک عصاره خوری کودک

پستانک عصاره خوری کودک، وسیله‌ای عالی برای مصرف میوه‌های تازه، انواع توت و تکه‌های سبزیجات توسط کودک است. استفاده از این پستانک برای نوزاد، به خصوص برای تسکین درد ناشی از دندان درآوردن کودک توصیه می‌شود. این یک روش عالی برای آشنایی کودک شما با تکه‌های میوه با خیال راحت و بدون نگرانی در مورد خطر خفگی با میوه است.

پستانک عصاره‌خوری کودک

پوره‌کن غذای کودک

پوره‌کن غذای کودک دارای یک پایه پلاستیکی است که باعث می‌شود در هنگام غذا خوردن کودک، نلغزد و همچنین شیارهایی داخل آن است که پوره شدن غذا را امکان‌پذیر می‌سازد. این وسیله برای غذاهای نرم مانند میوه‌ها، سبزیجات بخارپز، سیب‌زمینی، لوبیا و تخم مرغ بسیار کاربردی است.

لوبیا از چند ماهگی مجاز است؟ |مضرات لوبیا برای کودک

در این مقاله با وسایل غذادهی به کودکان شیرخوار آشنا شدید که به شما و فرزندتان کمک می‌کنند زمان غذا خوردن به زمان مطلوب‌تری تبدیل شود و همچنین، به‌هم‌ریختگی‌های ناشی از غذا خوردن کودک نیز آسان‌تر تمیز شود. در این صورت، شما به عنوان والدین کودک، استرس و خستگی کمتری خواهید داشت و می‌توانید در هنگام غذا خوردن فرزندتان، آرامش بیشتری داشته باشید.

یادآوری می کنیم اگر قرار است غذا دادن به کودک با سرنگ را امتحان کنید، حتما از سرنگ های مخصول این کار استفاده کنید.

با چه قاشقی به نوزاد غذا بدهیم 

در بین وسایلی که در بالا نام برده شد، اهمیت قاشق و چنگال برجسته تر است. انواع قاشق برای غذا دادن به کودک وجود دارد که معروفترینشان قاشقهای سلیکونی نوزاد هستند که در سیسمونی فروشی ها موجود است. این قاشق ها سری نرم و منعطفی دارند که هم برای دهان و لثه نوزاد بیخطر هستند و هم در صورتی که نوزاد خودش قاشق را به دست بگیرد، در برابر ضربه خوردن به سر و صورت کودک نیز ایمن هستند. همچنین مشکل برخورد قاشق به دندان نیز وجود ندارد که در مورد قاشقهای استیل شایع است. این قاشقها با انواع سری مختلف برای دادن انواع غذای جامد و مایع موجود هستند. همچنین جنس آنها نیز برای کودک ممنوعیت بهداشتی ندارد و به راحتی تمیز میشوند و نرم و سبک‌اند. 

قاشقهای دیگری به نام قاشق blw وجود دارد که مخصوص تغذیه مستقی است. این قاشق‌ها نیز مانند قاشقهای سلیکونی نرم و منعطف و بی‌خطراند اما تفاوتشان این است که در طول دسته این قاشقها یک زائده ترمز مانند وجود دارد که مانع از فرو رفتن قاشق به ته حلق کودک میشود. از این قاشقها در تغذیه مستقل استفاده میشود و قیمت آنها نسبت به قاشق سلیکونی بیشتر است.

مکان غذا دادن به کودک 

بهترین مکان برای غذا دادن به کودک مکانی آرام و به دور از حواس پرتی ها است. جایی که کودک در آرامش بتواند غذا بخورد و روی جویدن و سیر شدن تمرکز داشته باشد. بسیاری برای کودکشان در زمان غذا خوردن تلویزیون میگذارند اما این کار درستی نیست زیرا نه تنها تلویزیون برای کودک زیر دو سال ممنوع است بلکه تمرکز کودک برای غذا خوردن را کاهش داده و باعث میشود کودک خوب غذا نخورد. بهتر است از صندلی غذا برای این کار استفاده کنید که هم متناسب با بدن کودک طراحی شده اند و کمترین فشار به کمر و لگن کودک موقع نشستن وارد میشود و هم ایمن هستند و از تکان خوردن و جا به جا شدن کودک جلوگیری میکنند. به علاوه سینی جلوی این صندلی ها فضای مناسبی برای گذاشتن غذای کودک و تجربه بافتها توسط او است. بخصوص زمانی که از روش تغذیه blw استفاده میکنید. در این روش که به تغذیه مستقل نیز معروف است، متدها و وسایل تغذیه نوزاد متفاوت از روش عادی است که مادر به کودک غذا میدهد.

نحوه غذا دادن به نوزاد

قبل از اینکه به معرفی وسایل غذادهی به کودکان شیرخوار بپردازیم لازم است با اصول غذا دادن به نوزاد آشنا شوید که در ادامه به راهنمای تغذیه نوزاد اشاره شده است.

  • در اولین دفعاتی که سعی می‌کنید به فرزندتان غذای کمکی بدهید حتما برای او پیش‌بند ببندید تا هم از به‌هم‌ریختگی‌ها پیشگیری کنید و هم از لباس فرزندتان محافظت کنید.
  • کودکتان را در آغوش خود بنشانید و غذا دادن به او را به آرامی شروع کنید. برخی از متخصصان توصیه می‌کنند که فرزندتان را بر روی صندلی غذا قرار دهید. به یاد داشته باشید این کار را زمانی انجام دهید که صندلی غذای کودک، قابل تنظیم باشد و خم نشود تا فرزندتان بتواند بر روی آن عمودی بنشیند. در این صورت، امنیت کودک نیز حفظ می‌شود.
  • از قاشق کوچک برای غذا دادن به فرزندتان استفاده کنید. اگر به نظر می‌رسد کودک، قاشق را دوست ندارد می‌توانید از انگشت خود استفاده کنید که در این صورت لازم است قبل از این کار، دست‌های خود را به خوبی بشویید.
  • به خاطر داشته باشید که در ابتدای معرفی غذای کمکی، فرزندتان موفق به بلعیدن زیاد غذا نمی‌شود؛ بنابراین، غذا را به بخش‌های خیلی کوچکی تقسیم کنید.
  • به یاد داشته باشید که چشایی یک حس است. در مقایسه با سایر حواس، حس چشایی نوزاد کمتر رشد کرده است. تجربه خوردن غذای کمکی، شبیه به دیدن چراغ‌های روشن یا شنیدن صداهای بلند برای اولین بار است. حتی اگر در هنگام چشاندن غذا به نوزاد، فرزندتان غذایی را که فراهم کرده‌اید دوست داشته باشد، تجربه اولیه او با طعم جدید می‌تواند کمی شوکه کننده باشد.