طرز استفاده قطره سدیم کلراید برای گرفتگی بینی نوزاد

تاریخ انتشار: فروردین ۱۳۹۹ | تاریخ بروزرسانی: شهریور ۱۴۰۳ | زمان مطالعه : ۹ دقیقه
طرز استفاده قطره سدیم کلراید برای نوزاد

هنگامی‌که نوزادان دچار سرماخوردگی، آنفولانزا یا آلرژی می‌شوند، معمولاً دچار گرفتگی بینی می‌شوند. در این شرایط آگاهی از طرز استفاده قطره سدیم کلراید برای نوزاد، در کنار بسیاری از داروهای دیگر که توسط پزشک تجویز می‌شود، برای بهبودی سریع تر کودک می تواند بسیار کمک کننده باشد.این ترکیب از جمله ترکیبات نمکی و بی‌خطر برای نوزاد است که می‌توانید از آن برای درمان گرفتگی و آبریزش بینی نوزاد استفاده کنید. استفاده از آن بسیار راحت است و کافیست چند قطره از آن را در بینی نوزاد بچکانید. عوارض استفاده از این قطره بسیار کم است. در این مقاله قصد داریم در مورد شیوه استفاده و نکات بهداشتی استفاده از این قطره بیشتر توضیح دهیم.

با نصب اپلیکیشن گهواره آگاهی خود را در نوع داروها و دوز مناسب آن‌ها و دیگر مشکلات نوزاد بالا برده با دیگر مادران تبادل نظر کنید. همچنین از دیگر ابزارهای فرزندپروری مانند شیردهی، خواب، نموداررشد و کلی ویدئوهای آموزشی بهره‌مند شوید.

قطره و اسپری بینی سدیم کلراید نوزادان

برای دانستن طرز استفاده قطره سدیم کلراید برای نوزاد ابتدا باید بدانیم این قطره برای چه مواردی کاربرد دارد. بسیاری از پزشکان برای درمان گرفتگی یا احتقان بینی در نوزادان قطره سدیم کلراید را توصیه می‌کنند. شما می‌توانید بدون نسخه پزشک نیز آن را تهیه کنید. این قطره‌ها از محلول نمکی یا همان سدیم کلراید تشکیل شده‌اند که با نام‌هایی چون رینوسالین، دکوسالین و دیگر اسامی در داروخانه‌ها یافت می‌شوند. این قطره‌ها برای نوزادان بسیار مناسب‌اند، زیرا حاوی هیچ ترکیب دارویی نیستند و کاملاً بی‌خطر هستند.

قطره بینی نوزاد چیست

*شربت سودوافدرین برای کودکان برای چیست و چه کاربردی دارد

کاربرد قطره کلرید سدیم برای نوزاد

کاربرد اصلی قطره سدیم کلراید برای بینی نوزاد کمک به تمیز کردن و باز کردن مجرای آن است. این قطره مخاط بخش‌های عقبی بینی را نرم و رقیق کرده و به جلوی بینی هدایت می‌کند؛ در این شرایط خارج کردن آن‌ها راحت‌تر می‌شود.

این قطره علاوه بر تمیز و مرطوب نگه‌داشتن مجرای بینی نوزاد، به انقباض رگ‌های خونی در بینی کمک می‌کند. این تاثیر قطره سدیم کلراید برای آبریزش بینی نوزاد نیز خوب است و می‌تواند رطوبت بینی را به تعادل برساند. علاوه بر این، قطره سدیم کلراید تورم را در ناحیه سینوس کاهش می‌دهد و حرکت مخاط را تسهیل می‌کند.

برخی از قطره‌های بینی ممکن است حاوی مواد فعال دیگری مانند استروئیدها باشند که علائم مرتبط با پولیپ بینی را کاهش می‌دهند؛ اما این نوع از قطره‌ها غالباً در نوزادان استفاده نمی‌شوند و مخصوص بزرگسالان هستند.

طرز استفاده قطره سدیم کلراید برای بینی نوزاد

هنگامی‌ که علائم سرماخوردگی نوزاد، علائم آنفولانزا در نوزاد یا آلرژی و یا حتی آنفولانزا در بارداری شروع می‌شود، معمولاً گرفتگی بینی اتفاق می افتد. در این شرایط می‌توانید از قطره سدیم کلراید 0.65 درصد استفاده کنید. اصولاً دادن هر چیزی به نوزادان دشوار است، اما اگر طرز استفاده قطره سدیم کلراید برای نوزاد را بدانید در این کار موفق خواهید بود. توصیه می کنیم اصول زیر را در هنگام استفاده از قطره کلرید سدیم برای نوزاد رعایت کنید:

  • ابتدا دستان خود را با آب و صابون بشویید.
  • تاریخ مصرف قطره بینی سدیم کلراید را چک کنید و به اندازه چند قطره داخل قطره‌چکان بکشید.
  • کودک خود را با بازوی چپ خود به حالت گهواره نگه دارید (اگر راست‌دست هستید وگرنه برعکس عمل کنید). استفاده از دسته مبل برای حمایت از کودک و بازوی شما، این کار را آسان‌تر می‌کند.
  • اگر بینی کودک شما به دلیل احتقان کاملاً مسدود شده، از یک پمپ مکش بینی اصطلاحا پوار یا فین گیر نوزاد برای خارج کردن مخاط استفاده کنید.
  • قطره‌چکان را به انتهای بینی کودک ببرید، اما سعی کنید که طرفین قطره‌چکان با بینی تماس پیدا نکند.
  • مقدار مصرف قطره سدیم کلراید برای نوزاد معمولاً حدود 1 تا 2 قطره برای هر سوراخ بینی است.
  • درحالی‌که سر نوزاد را کمی به عقب خم کرده‌اید، پمپ قطره‌چکان را به‌آرامی داخل بینی فشار دهید تا قطره سدیم کلراید وارد بینی کودک شود. خم کردن سر نوزاد باعث می‌شود که نیروی گرانش حرکت قطره سدیم کلراید در بینی را تسهیل کند.
  • کودک خود را به مدت پنج دقیقه در همان حالت نگه دارید تا قطرات به داخل بینی منتقل شوند. گاهی ممکن است نوزاد در این حالت عطسه کند که به خروج بهتر مخاط و رفع گرفتگی کمک می‌کند. می‌توانید از یک پمپ مکش بینی نیز برای تخلیه کمک بگیرید.
  • اگر کودک شما شروع به سرفه کرد به او کمک کنید تا بنشیند.
  • نوک قطره‌چکان و دستگاه مکش بینی یا همان پوآر را با آب گرم و صابون به‌خوبی بشویید.
  • بهتر است قبل از تغذیه از قطره‌های بینی استفاده کنید تا کودک بتواند هنگام تغذیه از طریق بینی خود تنفس کند.
  • از قطره‌های بینی هر 3 تا 4 ساعت یک‌بار می‌توانید استفاده کنید.

مقدار مصرف قطره سدیم کلراید برای نوزاد

آیا قطره سدیم کلراید برای نوزاد ضرر دارد؟

حتی بهترین قطره باز کننده بینی هم ضررهایی دارد. درصورتی‌که بهداشت مناسب را رعایت کنید عوارض جانبی قطره سدیم کلراید بسیار نادر خواهد بود. همیشه بعد از هر بار ریختن قطره، قطره‌چکان را به‌خوبی بشویید و خشک کنید و هرگز از یک قطره بینی نوزاد برای دو یا چند کودک استفاده نکنید. این کار می‌تواند منجر به شیوع عفونت‌ها بین کودکان شود.

برخی از عوارض جانبی قطره سدیم کلراید ممکن است شامل آبریزش بینی، عطسه، احساس سوزش در بینی و یا خشکی بینی باشد. اگر فرزند شما از هر یک از این عوارض جانبی شکایت دارد، حتماً علائم او را رصد کنید. در صورت ماندگاری یا بدتر شدن این علائم، با پزشک اطفال تماس بگیرید. اگر علاوه بر احتقان بینی،با علائمی مانند تب و بی اشتهایی و استفراغ و اسهال یا مشکلات پوستی رایج مواجه شدید  حتما به پزشک مراجعه شود.

نکات مهم غیردارویی برای رفع گرفتگی بینی نوزاد

می‌توانید با به‌کارگیری یکسری اقدامات، به درمان گرفتگی بینی نوزادان کمک کنید.

قطره سدیم کلراید برای نوزاد

  • برای مرطوب کردن هوا از دستگاه‌های بخور سرد استفاده کنید. لازم است دستگاه بخور بعد از هربار مصرف نظافت شود تا از رشد قارچ و آلودگی آن جلوگیری شود.
  • استفاده از وازلین مخصوص نوزادان در اطراف سوراخ بینی می‌تواند به جلوگیری از خشکی و پوسته‌پوسته شدن آن کمک کند.
  • ایجاد بخار گرم هنگام حمام کودک می‌تواند به شل شدن مخاط به دام افتاده در بینی او کمک کند. قبل از بردن نوزاد به حمام، درب حمام را ببندید تا بخار آب در فضا جمع شود.
  • کودک خود را هیدراته نگه دارید. هیدراته یعنی مایعات زیاد مصرف کند و از کم آبی بدن جلوگیری شود.

منبع:

https://momlovesbest.com/saline-nose-drops-baby