میوه کاکتوس در بارداری مجاز است؟ | خواص و مضرات

انتشار: بهمن ۱۴۰۳ | بروزرسانی: بهمن ۱۴۰۳
میوه کاکتوس در بارداری

چند سالی است که میوه‌های استوایی راه خود را به بازار ایران باز کرده‌اند. یکی از این میوه‌های خوشمزه میوه کاکتوس است. در مورد مجاز بودن مصرف میوه کاکتوس در بارداری هنوز تحقیقات به طور کامل انجام نشده است و بنابراین توصیه می‌شود تا حد امکان از مصرفش در این دوران خودداری کنید. در ادامه قصد داریم در مورد خواص و مضرات مصرف میوه کاکتوس در بارداری بیشتر توضیح دهیم.

با نصب اپلیکیشن گهواره در جریان تغییرات هفته به هفته بارداریتون قرار میگیرید . این برنامه اطلاعات تخصصی درباره رشد جنین، سلامت مادر و تغذیه ارائه میدهد و تمامی آزمایشات و معاینات بارداری را یاداوری می‌کند و هر روز یک پیام مشاوره‌ای متناسب با سن بارداریتون دریافت خواهید کرد.

میوه کاکتوس چیست؟

میوه درخت کاکتوس با اسامی مختلفی از جمله میوه کاکتوس آپونتیا، گلابي خاردار و انجير هندی شناخته می‌شود. این میوه از نوعی گیاه کاکتوس است که در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری در سراسر جهان رشد می‌کند. ساقه، شاخه‌های نرم، گل‌ها، میوه، پودر گل خشک، پودر دانه و روغن، و عصاره‌ قسمت‌های مختلف گیاه کاکتوس در طب سنتی برای درمان بیماری‌هایی از جمله بزرگ شدن پروستات، دیابت و خماری ناشی از مصرف الکل استفاده می‌شود. با این حال، هیچ مدرک علمی برای تایید از این کاربردها وجود ندارد. میوه کاکتوس بسیار خوش طعم است و می‌توان آن را به صورت خام مصرف کرد.

خوردن میوه کاکتوس در بارداری

رنگ آنها از سبز (کمتر شیرین) تا قرمز (بسیار شیرین) و نارنجی متغیر است. لکه‌های کوچکی که روی آن‌ها می‌بینید خار نیستند، بلکه با گلوکید پوشیده شده‌اند، ترک‌های کوچک مو مانندی که می‌توانند به پوست شما بچسبند و بسیار دردناک بوده و به سختی دیده می‌شوند. هنگام چیدن میوه کاکتوس گلابی خاردار، باید از دستان خود محافظت کنید. می‌توانید از دستکش‌های ضخیم یا یک حوله قدیمی که در چند لایه تا شده استفاده کنید.

* مقاله میوه اژدها در بارداری را مطالعه کنید.

آیا خوردن میوه کاکتوس در بارداری ضرر دارد؟

اطلاعات قابل اعتماد کافی در مورد ایمنی استفاده از مصرف میوه درخت کاکتوس در بارداری و شیردهی وجود ندارد. با این حال احتمالاً مصرف مقدار کم ممکن است ضرری نداشته باشد. بیشتر متخصصین توصیه می‌کنند در صورت بارداری یا شیردهی از خوردن این میوه در حد زیاد یا به شکل تغلیظ شده و دارویی خودداری کنید. توجه کنید هیچ مکمل گیاهی را بدون مشورت با پزشک خود در صورت بارداری یا شیردهی مصرف نکنید.

به طور کلی توصیه می‌شود اگر بارداری پرخطری دارید یا در گذشته با مشکلاتی مانند سقط جنین، زایمان زودرس یا مرده‌زایی درگیر بودید از مصرف میوه کاکتوس در بارداری خودداری کنید. فواید میوه کاکتوس از طریق دریافت مواد غذایی امن دیگری هم قابل دستیابی است.

خواص میوه کاکتوس در بارداری

در مورد فواید میوه کاکتوس در بارداری تحقیقات در جریان است. اعتقاد بر این است که میوه کاکتوس دارای خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی است که می‌تواند به کاهش خطر بیماری‌های مرتبط با استرس اکسیداتیو و در نتیجه آسیب سلولی ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک کند. رادیکال‌های آزاد نوعی مولکول ناپایدار هستند که از فرآیندهای متابولیک طبیعی ناشی می‌شوند و به طور معمول آنتی اکسیدان‌های بدن آنها را خنثی می‌کند. سطوح بیش از حد رادیکال‌های آزاد باعث استرس اکسیداتیو می‌شود. دیگر خاصیت کاکتوس در بارداری این است که می‌تواتد محافظ عصبی باشد و سطح گلوکز و کلسترول خون را کاهش دهد.

* خوردن میوه در بارداری + معرفی 8 میوه مفید برای سلامت و زیبایی جنین 

به طور کلی خواص درمانی ممکن است از بسیاری از ترکیبات فعال زیستی و مواد مغذی موجود در میوه کاکتوس ناشی شود. مطالعات نشان می‌دهد که گلابی خاردار حاوی مواد مفید و مواد مغذی متعددی از جمله فلاونوئیدها، اسیدهای فنولیک، کاروتنوئیدها، اسیدهای چرب، استرول‌ها، اسیدهای آمینه، فیبر، ویتامین‌ها، مواد معدنی و رنگدانه‌ها مانند بتازانتین‌ها و بتاسیانین‌ها است.

خواص میوه کاکتوس در بارداری

همچنین در تحقیقات اولیه مشخص شده است که میوه کاکتوس می‌تواند به رفع مشکلات زیر کمک کند:

  • دیابت نوع 2
  • کلسترول خون بالا
  • سندرم متابولیک
  • چاقی
  • گاستریت
  • سوختگی و زخم

عوارض میوه کاکتوس در بارداری 

مصرف میوه کاکتوس برای زن باردار می‌تواند عوارضی داشته باشد.

  • علائم جدی قلبی شامل ضربان قلب سریع یا تند، بالا و پایین رفتن شدید قفسه سینه، تنگی نفس و سرگیجه ناگهانی است.
  • سردرد شدید، گیجی، گفتار نامفهوم، ضعف شدید، استفراغ، از دست دادن هماهنگی، احساس بی ثباتی؛
  • واکنش شدید سیستم عصبی با ماهیچه‌های بسیار سفت، تب بالا، تعریق، گیجی، ضربان قلب سریع یا ناهموار، لرزش، و احساس بیهوش شدن. یا
  • علائم جدی چشم شامل تاری دید، دید تونلی، درد یا تورم چشم، یا دیدن هاله است.

توجه داشته باشید این موارد لیست کاملی از تمام عوارض جانبی که ممکن است از مصرف این میوه رخ دهد نیست. برای مشاوره پزشکی در مورد عوارض جانبی جدی یا واکنش‌های نامطلوب با پزشک خود تماس بگیرید. 

عوارض میوه کاکتوس در بارداری

نکات مهم در مورد مصرف میوه کاکتوس

در مورد مصرف میوه کاکتوس در بارداری نکات زیر را در نظر داشته باشید.

  • اگر به میوه کاکتوس حساسیت دارید از مصرف هرگونه مواد شیمیایی حاوی عصاره کاکتوس نیز خودداری کنید.
  • میوه کاکتوس ممکن است تاثیر غذاهای پرفیبر را کاهش می‌دهد.
  • میوه کاکتوس می‌تواند سطح قند خون را کاهش دهد. اگر از دیابت رنج می‌برید و داروهای ضددیابت مصرف می‌کنید این میوه را با احتیاط بخورید.